
Boşanma davasında, tüm süreçler bir dilekçe hazırlanmasıyla başlar. Sonrasında dava açılır ve dilekçe tebliğ edilir, araştırma yapılır ve bu dilekçeye cevap gelir, süreç devam eder.
İlk inceleme davası, tanıkların dinlenmesi, toplanan kanıtların incelenmesi ile başlar ve gerçeğe uygun şeyler anlatılması değerlendirilerek ilk aşama sonlanır.
Boşanma kararı kesinleştiğinde nüfus müdürlüğünden durum değiştirilir ve taraflar hayatlarına bekar bireyler olarak devam edebilirler
Beyoğlu Anlaşmalı Boşanma
Anlaşmalı boşanma, her zaman daha hızlı sonuçlanan bir davadır. Taraflar kendi aralarında kararı verir ve anlaşmayı yapar. Avukata başvururlar ve anlaşma protokolü, boşanma dilekçesi gibi evraklar hazırlanır. Davacı veya davacılara, mahkeme için tek lazım olan şey nüfus cüzdanıdır.
Beyoğlu anlaşmalı boşanma davası başlatmak için bir avukattan destek almak ve süreci onunla idame ettirmek davanın hızlanmasını sağlamaktadır.
Anlaşmalı boşanma olabilmesi için tarafların bu kararı beraber vermiş olmaları ve en az bir senedir evli bulunmaları koşulu bulunmaktadır.
Boşanma davasının açılması konusunda ki bir önemli hususta, tarafların aynı anda mahkemede bulunması ve yaptıkları uzlaşmayı sözlü beyan etmeleri koşuludur.

Eğer tüm koşullar sağlanırsa boşanma süreci 2-3 ay içerisinde son bulmaktadır.
Beyoğlu Çekişmeli Boşanma
Çekişmeli boşanma, en sık rastlanan durum olup, dava süresi en uzun olan boşanmadır. Tarafların uzlaşmaya gidememesi durumunda ortaya çıkan dava, taraflardan birinin boşanmayı kabul etmemesi, anlaşamadıkları bir noktada sürekli kavga etmesi veya zina, hayata kasıtlı hareketlerde bulunmak gibi şiddetli geçimsizlik sebeplerinden kaynaklanabilmektedir.
Beyoğlu çekişmeli boşanma davası kişinin iyi ve tecrübeli bir avukatla yürütülmesi halinde daha kısa sürelerde sonlanabilir. Aksi halde dava 3-5 ay arasında uzayabilir. Anlaşmazlık devam ederse bu süre 5-12 ay sonrasında 1-5 sene arasında uzar gider.
Beyoğlu Nafaka Davası
Üç tip nafaka çeşidi vardır ve bu nafakalar, çeşitli sebeplerle birbirlerinden farklılık göstermektedir.
İştirak nafakası adı verilen ve çocuğun velayetinin verildiği kişiye ödenen para, çocuk 18 yaşına gelerek, yetişkin olduğunda sonlanır. Bu para çocuğun giyim, okul ve araç-gereç masrafları için verilir.
Tedbir nafakası ise, kişiye mahkeme kararıyla dava süresince yeterli maddi olanağı kalmaması gerekçesiyle, mahkeme süresince ödenen paradır.
Yoksulluk nafakası; boşanmadan sonra meydana gelebilecek olası yoksulluk durumuna karşın mahkemeden alınmış kararla bir süre belirtmeksizin mağdur tarafa ödenen paradır.
Boşanma avukatı Beyoğlu semtinde ki kişilerin, birçok hukuk bürosundan iletişime geçebileceği ve destek alabileceği adaletçilerdir.
ZİYARETÇİ YORUMLARI
BİR YORUM YAZIN